Affaldssortering – opdatering

Der er ingen, der vil ha det. Det er grimt. Det lugter. Det er besværligt…. Der er mange forbehold, men det er lovbestemt, at også vi i grundejerforeningen skal have vores løsning på affaldssortering på plads inden årsskiftet. Det kræver omstillingsparathed at skulle sortere på en ny måde, men får vi forhåbentlig det bedste ud af det

På generalforsamlingen blev det besluttet, at det skulle være en hybridløsning. Det betyder, at vi på hver høj får tre fællescontainere til henholdsvis pap, plast og metal. De vil blive tømt hver anden uge. De er bestilt, og farven bliver antracitgrå. Der er ingen ideel placering af de tre store containere og kun få muligheder. Det er godkendt af kommunen, at de bliver placeret lige før stien på græsområdet til venstre, når man kommer ind på vores parkeringsarealer.

På vores egen grund skal vi have en 240 liters beholder med to rum til henholdsvis bio- og restaffald. De bliver leveret af Fredensborg Kommune, som også leverer plastposer til affaldet. De vil ligeledes blive tømt hver anden uge, og vi skal selv sørge for, at de bliver kørt ud til et fælles afhentningssted og taget ind igen, når de er tømt. Vi arbejder lige nu på at finde flere egnede steder til placeringen på vores fællesarealer.